Android platformu açık kaynak kodlu olarak tasarlandığı gibi çok sayıda markanın modelinde sunulmaktadır. Dünya genelinde en çok kullanılan mobil işletim sistemi konumunda bulunuyor olmasıyla milyonlarca kişinin sahip olduğu cihazlarda bulunan özelliğe sahiptir. Söz konusu sayının oldukça yüksek seviyede olmasıyla beraber Android telefona virüs bulaşıp bulaşmadığı hakkında soruya sahip olan da çok sayıda kişi bulunur.

https://www.teknodurak.org/uploads/images/2018/12/740x479-androidte-yazismalari-calan-virus-kesfedildi-1522834367376-51375220.jpg

Akıllı telefonlara virüs bulaşması özellikle sürekli olarak indirme işlemi yapıldığı durumlarda sıklıkla rastlanır. Cihaza virüs girmesine sebebiyet verebilecek faktörlerin tamamının göz önünde bulundurulmasıyla alınacak olan önlemler sayesinde sorun yaşanmasına gerek olmaksızın kolaylıkla otomatik temizliklerin yapılabilmesi de mümkündür.

Android telefona virüs bulaştığı nasıl anlaşılır? sorusuna sahip olanlar için, telefonlarda yaşanan belli başlı değişimlerin gözlemlenmesi en önemli noktadır. Yaşanan değişimler sonucunda net şekilde virüsün bulunduğunun görülebilmesi söz konusu olmakla beraber gerekli olan işlemlere başlanır.

Android Telefonlarda Virüs Olduğunu Anlama Yöntemleri Nelerdir?

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlara virüs bulaşıp bulaşmadığının anlaşılabilmesine yönelik olarak yapılacak olan kontroller sonrasında net olarak bilginin edinilebilmesi mümkündür.

Sürekli Reklam Açılması

Sürekli olarak alakasız şekilde çıkmaya başlayan reklamlar aniden oluştuysa Android telefonlara virüs girmiş demektir. Standart reklamlar olmamakla beraber telefonda bir işlem yaparken bile açılmaya başlamaları özellikle uygunsuz içeriklere sahip olmalarıyla görülür. Reklamlara tıklamak virüslerin çoğalmasına ve hacklenmeye sebebiyet verebilir. Pop up şeklinde sürekli olarak durdurulamadan açılan reklamların tamamına yönelik olarak temizleme işlemi yapamadan sonuç almak mümkün değildir. Sürekli açılan reklamların tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik olarak genel kapsamlı bir temizlik gerekir.

Aşırı Yavaşlama

Cihazlarda yaşanan aşırı yavaşlama durumunun sebebi virüstür. Standart kullanımdayken bir anda performansı dip noktaya çakılan telefonların tamamında virüs sorununun yaşandığı görülebilir. Mevcut olan yavaşlama zaman içerisinde artış göstererek hiç işlem yapamama gibi sorunları beraberinde getirebilir. Yavaşlamaya sebep olan virüs, telefonun arka planında çalışmaya başlayarak sürekli olarak işlem yapar ve işlemciyi yorar. Bu nedenle diğer işlemlerde istenilen hız sağlanamaz durumda olur.

Veri Kullanımının Artması

Veri kullanımı aylık olarak belirli seviyeye kadar yapılabilir. Android telefona virüs bulaşması durumundaysa açıklanamayan şekilde çok daha kısa süre içerisinde yüksek kullanıma ulaşabilme durumu görülür. Satın alınan paketlerin sebepsizce bitmesine neden olan bu tip virüsler, sürekli olarak internetten yerler. Çalışan uygulamalar arasında görülebilecekleri gibi aynı zamanda gizli çalışmaya da sahip olabilirler. Veri kullanımında görülen sebepsiz artışın temel kaynağı olan virüsler veri kullanım oranıyla açıklanabilir.

https://www.teknodurak.org/uploads/images/2018/12/2341456-728xauto-86211461.jpg

Telefonlara Bulaşan Virüs Nasıl Temizlenir?

Virüs temizleme işleminin gerçekleştirilmesine yönelik olarak çok sayıda farklı yöntem bulunur. Kullanılacak olan doğru yöntemin belirlenmesi için öncelikli olarak hangi tip virüs olduğunun bilinmesi büyük öneme sahiptir. Her virüs tipini aynı yöntemle temizlemek imkansızdır. Çeşitli programlar yardımıyla veya fabrika ayarlarına döndürme şeklinde temizlik işlemi tamamlanabilir durumdadır.

 

Android Telefona Virüs Bulaştığı Nasıl Anlaşılır?
5 TOPLAM 1 OY
ÖNE ÇIKANLAR
    YORUMLAR (0)
    Yorum Yaz...