IMDb puanı 8,7'nin üzerinde olan ve kesinlikle izlenmesi gereken 10 animeyi sizler için derledik. İzlerken muazzam keyif alacağınız çok yüksek puana sahip 10 anime

1. Avatar: The Last Airbender 9,2 Puan

Anime'nin ana karakteri Aang 12 yaşında bir hava bükücüdür. Aang güney hava tapınağında yaşamaktadır. Yaşlı keşişlerden kendisinin Avatar olduğunu ve bir daha ailesi olmayacağını öğrenir. Buna sinirlenen Aang güney hava tapınağını terk eder. Yolda bir fırtınaya tutulur ve göle düşer. Gölde 100 yıl boyuncu donuk bir halde kalır ve bu süre sonunda 2 su bükücüsü tarafından bulunur. O sırada 100 yıl boyunca içinde kaldığı buz parçalanır ve karakterimizin hikayesi başlar. Acaba onu nasıl maceralar beklemektedir?

2. Death Note 9,0 Puan

Yagami Light, üniversite sınavına hazırlanan son sınıf bir lise öğrencisidir. Bir gün sınıftayken gökten bir şey düştüğünü görür okul çıkışında düşen şeyin ne olduğunu kontrol etmeye gider. Düşen şey üstünde Death Note yazan bir defterdir ve defteri açınca defterde buraya ismi yazılan herkes ölür yazar. Light başta bunun bir şaka olduğunu düşünür fakat merakından dolayı defteri alır ve eve gider. Defteri test etmeye karar veren Yagami Light televizyon izlerken bir suçlu görür ve onun üzerinde defteri test eder. Hemen ardından suçlu kalp krizinden ölür. Bunun ardından Ölüm Meleği yani defterin asıl sahibi gelip Yagami Light'a defter hakkında bilgi verir. Bunun üzerine Yagami Light çok fazla suç işlendiğinden dolayı yeni Dünyanın Tanrısı olmayı hedefler. Herkesin kalp krizinden hızlı bir şekilde öldüğünü fark eden Dünyanın en iyi dedektifi olan L, Yagami Light'ı aramaya başlar. Acaba bu mücadelenin galibi kim olacaktır?

3. One Punch Man 9,0 Puan

Ana karakterimiz Saitama bir gün yolda yürürken bir yengeç adamla karşılaşır. Yengeç adamın aradığı çocuğu korumaya çalışan Saitama'nın çocukken izlediği bir anime aklına gelir ve o anda herkesi bir yumrukla yenebilmeyi hedefler. Ve saçları dökülene kadar her gün 100 şınav 100 mekik 10 km koşu yapar ve herkesi tek bir yumrukla yenebilecek güce ulaşır.

4. Fullmetal Alchemist BrotherHood 9,0 Puan

20. yüzyılın başlarında, alternatif bir Dünyada, Ametris isimli bir ülkede geçen fantastik bir animedir. Bu alternatif Dünyada abartılmış bir simya bilimi ağırlıklı olarak kullanılmaktadır ve gerçek hayatta görülmeyen ayrı fantastik bir olgudan bahsedilmektedir.

5. Mushishi: Zoku-Sho 8,9 Puan

Neredeyse on sene sonra Zoku Shou adındaki ikinci sezonuna kavuşan Mushishi, Mushi adındaki var ile yok arasında yaşayan, bin bir çeşidi bulunan, çoğunlukla ilkel ve kendilerine bulaşılmadığı sürece insanlara zarar vermeyen, ama zarar veren türleri de olan canlılar ile Mushi ustası olan ama diğer Mushi ustalarından farklı olarak ak saçlara ve yeşil tek bir göze sahip Ginko’nun serüvenlerini konu alıyor.

6. Attack on Titan 8,8 Puan

Bundan tam 100 sene önce insanlık, nereden geldiği belli olmayan bir tehdit ile karşılaşıyorlar. Bir anda Dünyada beliren devler sadece insanları yemeye başlıyor. Bu orantısız güç karşısında insanlar sürekli yeniliyor ve insanoğlu hiç olmadığı kadar çaresiz hissediyor. Böylece içlerinde güvenle yaşayabilecekleri bir duvar inşa ediyorlar. Bu duvar 3 kısımdan oluşuyor. Maria tarafında daha çok çiftçi ve fakir kısmı yaşarken iç taraflara gittikçe daha varlıklı insanlar görebiliyorsunuz.

7. Mirai shônen Konan 8,8 Puan

2008 yılında süpermanyetik silahlar Dünya nüfusunun yarısını bir anda yok etmiş, Dünya kendi ekseninden kaymış ve beş kıta denizler altına gömülmüştür. Bu felaketten kaçmaya çalışırken yeryüzünden havalanan bir uzay mekiğinin ıssız bir adaya düşmesinin üzerinden 20 yıl geçmiştir. Mürettebattan geriye yalnızca Conan adında bir çocuk ve onun dedesi kalmıştır. Conan günün birinde sahilde baygın yatan küçük bir kız çocuğu görür. Yıllarca dedesiyle aynı adada yaşamış yabani Conan'ın hayatı, medeniyetten gelmiş Lana adındaki bu kızın kısa bir süre sonra medeniyeti de yanında getirmesiyle tamamen değişecektir.

8. Dragon Ball Z 8,7 Puan

Hikaye Dragon Ball'un sonrasında geçmektedir. Ana karakterimiz Goku'nun Gohan adında bir çocuğu olmuştur ve bir gün ziyarete Muten Roshi'nin evine giderler. O sırada başka bir gezegenden gelen Goku'nun kardeşi olan Raditz Dünyaya Goku'yu aramaya gelir. Raditz Goku'ya aslında Goku'nun insan olmadığını bir saiyan olduğunu söyler ve Goku'ya bize katıl der. Bu teklifi reddeten Goku'ya sinirlenen Raditz dövüşmeye başlar ve hikaye bu şekilde devam eder.

9. Hunter X Hunter 8,7 Puan

Bir adada sade bir hayat yaşayan Gon Freecs, uzun zaman önce öldüğünü sandığı babasının aslında ölmemiş olduğu hatta babasının Dünyanın en ünlü avcısı olduğunu öğrenir. Gon, babası ile karşılaşabileceği ümidiyle Hunter Sınavı'na girmeye karar verir. Hunter sınavı, öyle herkesin elini kolunu sallayarak geçebileceği bir sınav değildir. Verilen zor ve yıldırıcı görevleri yerine getirmenin yanı sıra yarışmaya katılan katillerlede savaşmak gerekmektedir.

10. Steins; Gate 8,7 Puan

Steins; Gate bir grup arkadaşın lab-ev benzeri bir ortamda şans eseri zamanı değiştirmesi ile başlar. Arkadaşlarının başlarına gelen şeyleri zamanı kullanarak kurtarmaya çalışan ana karakterimiz Okabe Rintarou ya da diğer adıyla Huouoyin Kyouma zamanla ne kadar oynarsa oynasın pes etmek istemeyen biridir ve olaylar zinciri de böyle devam eder.

IMDb'de En Yüksek Puana Sahip 10 Anime
4.1428571428571 7
ÖNE ÇIKANLAR