Turkcell, Yandex işbirliği ile üretilen yerli arama motoru "Yaani" tanıtıldı. Dilimizden anlayan Türkiye'nin arama motoru sloganıyla tanıtılan "Yaani" Android ve iOS platformları için kullanılabilir durumda.

Aktif olarak yazılım üreten Turkcell, uzun süredir üzerinde çalıştıkları yerli arama motoru Yaani'yi tanıttı. Türkçe'ye özel düzenlemeler içerdiği söylenen arama motorunun oldukça fonksiyonel olduğu söyleniyor. Yaani arama motorunun kullanıcı aramalarına göre ne göstermesi gerektiğini öğrendiği ve kullandıkça daha iyi sonuçlar ürettiği de söylenenler arasında.

Yaani'nin diğer arama motorlarından %100 bağımsız çalıştığı belirtildi. Türkiye'nin verilerinin %96'sının yurtdışında tutulduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu artık Türkiye'nin verileri Türkiye'de kalacak dedi.

Turkcell, yerli arama motoru Yaani'yi kullananlara özel bazı kampanyalar da yaptı. Yaani arama motorunu indirenlere 1 GB hediye internet verileceği söylendi. Buna ek olarak Yaani arama motoru üzerinden yaptığınız aramalar kotanızdan yemeyecek. Son olarak Yaani arama motorunu kullanmak ya da incelemek isteyenler buraya tıklayarak resmi web sitesine ulaşabilir.

Türkiye'nin Yeni Arama Motoru "Yaani" Tanıtıldı
4.6 5
ÖNE ÇIKANLAR