Microsoft'un Skype'ı kaçıncı kez yeniden tasarladığını inanın unuttuk. Bu geleneğe devam eden Microsoft, Skype'ı bir kez daha yeniden tasarlıyor.

Dev yazılım firması Microsoft, geçtiğimiz yıl Snapchat benzeri "öne çıkanlar" özelliğini ve birçok radikal değişiklik içeren tasarımını tanıtmıştı. Ancak yeni yapılan açıklamada bu radikal değişiklikler ve "öne çıkanlar" türündeki değişiklikleri kaldırarak Skype'ın daha sade ve basit bir arayüze sahip olacağı açıklandı.

Microsoft, bu yeni Skype tasarımına karar verirken kullanıcıların en çok hangi hizmetleri kullandıklarını kontrol ederek bu doğrultuda kullanılan hizmetleri daha kolay kullanmaya yönelik değişiklikler yaptığını belirtti. Yani kullanımı zorlaştıran, arayüzü karmaşıklaştıran özellikler kaldırılarak daha temiz bir tasarım gelecek.

Microsoft, bu değişikliklere karar verirken kapsamlı testler gerçekleştirdiklerini ve kullanıcıların geri bildirimlerini dikkate aldıklarını belirtiyor. Microsoft'un geçtiğimiz yıl yaptığı radikal değişiklikler pek hoş karşılanmadı. Herkes Skype'ın yeni arayüzünden nefret ediyor gibi görünüyordu. Bu bağlamda Microsoft, geçtiğimiz yılın neredeyse tamamında doğru tasarımı bulmak için çalıştı ve bunu başarmış gözüküyor.

https://www.teknodurak.org/uploads/images/2018/09/microsoft-skype-i-yeniden-tasarliyor-masaustu-tasarim-33244350.jpg

Microsoft'un bu kadar çok değişikliğe gitmesi çok fazla kullanıcı kaybetmesine neden oldu. Bu bağlamda WhatsApp, Messenger, FaceTime, WeChat, Line ve Telegram, milyonlarca kişinin mesaj göndermek ve arama yapmak için kullandığı son derece popüler hizmetler arasında doğru tercih olduğunu kanıtlaması zor olacaktır. Artık pek çok güvenilir alternatif olduğu için Microsoft'un tüketici güvenini kazanması zor olacak.

Microsoft, Skype'ı Yeniden Tasarlıyor
5 7
ÖNE ÇIKANLAR