Bitcoin son bir yıl içerisinde aldığı olumsuz haberler neticesinde ciddi düşüşler yaşadı. Ancak Bitcoin'e olan ilgi azalmış değil. Bu durum Bitcoin üretimini zorlaştırmakta.

Son dönemlerde olumsuz haberlerden ziyade olumlu haberlerin alınması Bitcoin'in bir nebzede olsa toparlanmasına vesile oldu. Şu sıralar Bitcoin fiyatının 6000 doların üzerinde seyretmesi gibi olumlu haberlerin yanı sıra Bitcoin'in kurumsal alt yapısının da geliştiğini göstermektedir.

Kripto Hareketleri ve Kripto Para Saklama

Geleneksel borsaların kripto ticaretine başlamak için uğraş vermesi ile birlikte yatırımcılar tarafından da saklama çözümleri ivedilikle geliştirilmektedir.

Şuan Bitcoin'e ait en güncel ve en önemli haber ise SEC'in ETF için vereceği karardır. Birkaç önemli şirket bir araya gelerek ETF için SEC'e başvuru yaptı. Bu ETF onaylandığı takdirde Bitcoin'in olumlu yönde çok farklı hareketlerde bulunacağı uzmanlar tarafından öngörülmektedir.

https://www.teknodurak.org/uploads/images/2018/10/bitcoin-uretimi-zorlasmaya-basladi-1-30382274.jpg

Tüm bu olanları kenara koyarsak, Bitcoin üretimi adına mevcut sıkıntılar vuku bulmuş durumdadır. Şöyle ki, Bitcoin ağındaki katılımcı sayısı arttıkça Bitcoin üretimi zorlaşmaktadır. Bahsettiğimiz bu artış Aralık 2017' deki büyümeyi akıllara getirmektedir. Aralık 2017'de Bitcoin fiyatı yaklaşık 20 bin dolara kadar çıkmıştı. Şu an üretimde yaşanan zorlanma o zaman ki bu fiyat artışına neredeyse eşdeğer.

Bitcoin Üretimi

Bitcoin üretimi madenci katılımcısı arttıkça zorlaşmaktadır. Ufak bir analiz yapacak olursak, Aralık 2017'den önceki Eylül, Ekim ve Kasım periyodunda Bitcoin üretimi zorluk olarak %45 artmış idi. Bu artıştan sonra ise Bitcoin tarihi zirve olan 20 bin dolar bandını görmüştü. Şuan yaşanılan zorluk seviyesi işte bu periyotlarda ki zorluk seviyelerine benzemektedir.

2018 yılının Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında ortalama olarak Bitcoin üretimi zorluk seviyesi %41 artış gösterdi. Bundan önceki periyotlara da bakacak olursak, 6 Şubat - 5 Haziran arasında zorluk seviyeleri %10'u dahi geçememişti.

Bu artışın neticesi olarak madencilerin bizim bilmediğimiz bir şeyler biliyor olması gerektiği hissi uyanmaktadır. Katılımın bu denli arttığı ve üretimin bu kadar zorlaşması Bitcoin adına oldukça umut verici bir durumdur.

Uzman Görüşleri

Bitcoin üretiminin zorlaşması er ya da geç olacak bir şeydi. Zaten sistemin mantığı üretimin giderek zorlaşması adına işlemekte. Birçok uzman da üretim zorlaştıkça Bitcoin’in değerinin daha da artacağını savunmaktadır. Kısa vadede SEC raporu Bitcoin fiyatlarını etkileyecek olsa da uzun dönemde arz ve talep dengesi gözetilerek yatırım yapılması faydalı olacaktır.

Nobel ödüllü ekonomist Krugman’da Bitcoin’in 300 yıllık para devrimini silip süpürdüğünden bahsederek, önünün açık olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle Bitcoin ve kripto para piyasasında ciddi artışlar görebiliriz.

Bitcoin Üretimi Zorlaşmaya Başladı!
5 1
ÖNE ÇIKANLAR