Kripto para ile ödeme ve alışveriş seçeneklerinde kendine has bir tavrı ve duruşu olan, özellikle kahve zincirlerinin belki de en başında yer alan bir firma olan Starbucks, geçtiğimiz günlerde kripto ile ilgili eğilimlerini ve yaklaşımlarını anlatmıştı.

Bu duruma dair oldukça aktif ve hızlı bir seçenek sunan bu hizmetler adına, firmanın yaptığı açıklamalar oldukça merak uyandıracak türdendi. Tabii dün firma sözcüsü tarafından yapılan açıklama da pek çok kişiyi üzecek türden bir açıklama oldu.

Starbucks Kripto Para İle Ödeme Alacak

İddialara göre kripto para konusunda ödeme almayı kabul etmiş bir yapıda olan Starbucks, bu konuda çıkan haberler ile pek çok kişiyi heyecanlandırmıştı.

Yapılan açıklamada, bu iddiaların hepsi yalanlandı. Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, büyük yankı uyandıran gelişmelerle gündeme gelmişti. Bu gündeme göre de yapılan çalışmaların arasında, bütün şubelerde kripto para ile ödeme alma kolaylığı sağlanacaktı.

New York Menkul Kıymetler Borsası tarafından çıkarılan bazı haberlerde, planların daha çok kripto para piyasasını yaygınlaştırmak amaçlı olduğu biliniyor. Bu konuda dijital varlıklar ile ilgili olarak, küresel manada yeni bir platform ve ekosistem geliştiriliyordu. Hal böyle olunca insanların ihtiyaçları da kendi beklentisine göre değişmeye ve yenilenmeye başladı.

Yeni Ekosistemde Starbucks'da Var

Yapılan araştırmalar ve çalışmalar gösteriyor ki; bu yeni ekosistem'de Starbucks, BCG ve Microsoft gibi dev firmalar yer alıyor. Bu yüzden kendi sektörünün lideri olan bu firmalar, kripto para ile ödeme alma konusuna dahil olunca işler biraz daha farklı ve hızlı ilerleyecek ve meşhur olma durumu daha da hızlanacak.

Söz konusu iddialar, haberler karşımıza şu şekilde çıkıyordu; yapılan anlaşmalara göre Starbucks müşterilerine kahve satarken bitcoin ile ödeme alma imkanı verecek.

Bu ifadeler ile ilgili olarak Starbucks tarafından gelen açıklama; ödemelerin şu an için kripto paralar ile olmayacağı yönünde. Aslına bakılırsa kripto severleri heyecanlandıran şey de tam olarak bu çünkü firma uzun süreçte kripto para ile ödemeyi öngörüyor.

Şirketin bir platform oluşturmayı amaçlayan bir çalışma grubuna dahil olduğu doğrulandı. Platformun adının Bakkt olduğu ifade ediliyor. Bu platformla “Bitcoin gibi dijital varlıkların Starbucks’ta kullanılabilecek ABD dolarına çevrilmesi” hedefleniyor.

https://www.teknodurak.org/uploads/images/2018/10/starbucks-tarafindan-sok-eden-kripto-para-aciklamasi-3-93736718.jpg

Kalitenin Alternatifine Ulaşmak

Kalitenin alternatif hallerine ulaşmak adına, Starbucks tarafından ciddi adımlar atılıyor ve karşımıza bütün bu adımlar detaylı olarak çıkarılıyor. Kişilerin kendi ihtiyaçlarına daha rahat çözüm üretmesi düşünüldüğünde, kesinlikle yeni ödeme seçeneklerinin önemine göz atabiliyoruz. Modern dertlerin arasında yer alan kripto ödeme seçeneği en azından bitcoini ya da alternatif coini olanlar için ödeme konusunda kolaylık oluşturabilir.

Dijitalleşen, yenilenen ve güçlü bir bakış ile karşımıza çıkarılan her türlü seçimi ve ayrıntılı farklılığı, bu tarz bir ödeme sistemi ile Starbucks başlatırsa başka markaların da bu konuda öncü işler yapacağını düşünebiliriz. Alanının liderlerinden başlayan bir ilerleyiş ve güçlü hareket yeni nesil ödeme biçimlerini topluma çok daha hızlı bir şekilde ulaştırmaya yarayacaktır.

Starbucks Tarafından Şok Eden Kripto Para Açıklaması
4.4117647058824 17
ÖNE ÇIKANLAR