Dünyanın en çok oynanan online oyunları arasında listenin baş sıralarında yer alan PUBG için yaşanabilecek belli başlı sorunlar da mevcut. Oyunda en çok karşı karşıya kalınan hataların başında PUBG crash reporter hatası gelir. PUBG oynama esnasında ekrana gelen yazı ve oyundan atması durumuyla görülebilecek olan hatanın çözümü için farklı yollar mevcut.

PUBG Crash Reporter Çözümü Neler?

PUBG çökme hatasına sebep olan sorun tek nedene bağlı olmayabilir. Birden fazla farklı sebep dolayısıyla yaşanabilmesi muhtemeldir. Sorunun kaynağını oluşturan temel unsurlar aşağıdaki maddeler halinde sıralanırlar.

1-Oyun dosyasını bulunduğu klasörden açmak. Masaüstünde bulunan simge yerine, PUBG’nin yüklü olduğu yerden oyunun açılması crash reporter sorununu basitçe çözme yollarından biridir. Programın yeniden çalıştırılmasını gerektiren geçici sorunun yaşandığı görülebilir.

2-PUBG oynanan ağ kontrolden geçirilmelidir. Özel ayarlı DNS gibi hizmetlerin kullanılması durumunda internet bağlantısından kaynaklı crash reporter hatasının görülebilmesi söz konusu olur.

3-Steam’den oyun dosyalarının güncel olduğu gözden geçirilmelidir. PUBG oyuncularının yaşadığı crash reporter sorunu için en önemli nedenlerin başında güncel olmayan dosyalar gelir.

4-Ekran kartının sürücüsünün güncel halinde olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir. Driver yüklü olmaması durumunda her oyuna girişte atabilmesi muhtemel durumların başında gelir. PUBG crash reporter hatasını alan her kullanıcının kullandığı ekran kartlarını gözden geçirmeleri bu noktada büyük öneme sahiptir.

5-Donanımsal sorun olup olmadığının kontrolü için, oyun oynanırken ne kadar ısınma olduğunun gözden geçirilerek sonrasında crash reporter hatasına bakılmalıdır.

6-Kullanıcıların verilerinin tutulduğu oyun dosyalarının silinmesi hata yaşayan bazı oyuncular için gerekli olan en önemli zorunluluktur. Oyunun kaydedildiği disk üzerinde bulunan verilerin tamamının silinerek, PUBG’ye girilmesinin ardından yeni kayıtlar oluşturulur.

PUBG Crash Reporter Hatasını Sürekli Alanlar Ne Yapmalı?

Yukarıda yazılı olan maddelerin her biri, PUBG crash reporter hatasının ortaya çıkmasında bir etken olarak rol oynayabilme özelliğine sahiptirler. Hangi sebepten dolayı sorun yaşanıp yaşanmadığının kontrol edilmesinin ardından, uygun şekilde çözümü sağlanmalıdır. PUBG’de yaşanan crash reporter çok yüksek ihtimalle yazılımdan kaynaklı sebeplerden ileri geliyor olsa da, bazı durumlarda tamamen donanımla da ilişkili olabildiğinin görülmesi mümkündür.

Donanımda yaşanan sorun sebebiyle PUBG’de yaşanan sorun genellikle sadece crash reporter ile sınırlı kalmaz. Siyah ekran, oyundan sürekli atma, oyuna girmeme ve grafiklerde kayma gibi önemli derecede oynayışı etkileyen sorunlarla karşı karşıya kalınması mümkündür.

https://www.teknodurak.org/uploads/images/2018/11/crash-35219682.jpg

PUBG Crash Reporter Düzeldikten Sonra Tekrar Yaşanır mı?

Hatanın ne olduğuna bağlı olarak düzeltilmesinin ardından tekrar yaşanması muhtemel hale gelebilir.

Oyunun güncellendiğinden emin olmak, diskte sorun olmadığını kontrol etmek, driver güncel sürümünü kullanmak ve Steam’den kaynaklanan tüm sorunların giderilmesini sağlamak PUBG için sorunsuz oynayışı beraberinde getirecektir. Crash reporter hatasının sürekli olarak yaşanmamasını sağlayan önemli detaylara her zaman dikkat edilerek kesintisiz olarak oyun keyfini yaşanması söz konusu olur.

PUBG Crash Reporter Hatası Nasıl Çözülür?
5 2
ÖNE ÇIKANLAR